Salesforce představuje novou generaci Tableau, aplikace pro automatickou analýzu dat pomocí umělé inteligence

Společnost Salesforce představila na akci Tableau Conference novou generaci aplikace Tableau, která využívá technologii generativní umělé inteligence Einstein. S Tableau GPT a Tableau Pulse tak mohou nyní analytici a obchodníci automatizovat analýzu dat, předvídat potřeby zákazníků a okamžitě generovat využitelné poznatky. Nové funkce Salesforce Data Cloud pro Tableau exportují data zákazníků přímo do Tableau a sjednotí je do jednoho okna pro rychlý náhled.

Význam: Generativní revoluce v oblasti umělé inteligence změní způsob práce a exponenciálně usnadní všem bez rozdílu využívat obrovské zásoby důvěryhodných dat k efektivnější práci. Téměř 80 % vedoucích pracovníků v oblasti IT totiž věří, že generativní AI pomůže jejich organizaci lépe využívat data – což je, jak se shodují vedoucí pracovníci firem – pro rozhodování klíčové. Nicméně 41 % z nich tvrdí, že svým datům nerozumí, protože jsou příliš složitá nebo nedostatečně přístupná, a třetina uvádí jako problém svých organizací neschopnost generovat z dat využitelné závěry.

Tableau GPT dokáže na základě výzev v přirozeném jazyce generovat vizualizace pro vedoucí prodeje, které v reálném čase zobrazují vývoj v plnění jejich kvót spolu s doporučeními, jak jim pomoci splnit cíle. Pokud průměrná hodnota objednávky klesá, Tableau GPT může generovat vizualizace určené obchodním manažerům, které poskytnou informace o příčinách a navrhnou řešení, jak problém vyřešit. Případně může Tableau GPT automaticky vytvářet vizualizace pro vedoucí servisních služeb, které zobrazují změny ve skóre CSAT u jejich týmů, identifikují potenciální příčiny – například vysoký počet aktivních ticketů a delší dobu odezvy – a nabízejí řešení.

Co je nového: Tím, že Tableau přináší do analytiky sílu generativní umělé inteligence a kombinuje ji s jednotnými daty v reálném čase z Data Cloudu, umožňuje přijímat chytřejší a rychlejší rozhodnutí založená na datech.

  • Tableau GPT představuje novou podobu Tableau a usnadňuje všem uživatelům využití generativní AI k lepšímu pochopení a interakci s daty důvěryhodným a bezpečným způsobem. Uživatelé tak mohou získat potřebné informace pokládáním jednoduchých otázek prostřednictvím konzole, což analytikům, spotřebitelům, administrátorům, vývojářům a dalším umožňuje smysluplnější práci s daty.
  • Tableau Pulse pomáhá lidem činit také lepší a rychlejší rozhodnutí pomocí automatizované a personalizované analýzy. Pulse je poháněn nástrojem Tableau GPT a zobrazuje poznatky v přirozeném jazyce i ve vizuální podobě, takže uživatelé dostávají potřebné informace ve stravitelné podobě. Navíc díky těsné integraci s nástroji pro spolupráci, jako je Slack a e-mail, mohou uživatelé s těmito poznatky pracovat a spolupracovat na nich přímo v rámci svého běžného pracovního procesu.

Další inovace:

  • VizQL Data Service je nová vývojářská funkce, která umožní uživatelům snadno začlenit Tableau kamkoli do automatizovaného obchodního pracovního postupu. VizQL Data Service je vrstva, která bude umístěna nad publikovanými zdroji dat a stávajícími modely a umožní vývojářům vytvářet složitelné datové produkty s jednoduchým programovým rozhraním, což pomůže odstranit složitost konstrukce dotazů a modelování dat.
  • Data Cloud sjednocuje veškerá data společnosti napříč kanály a interakcemi do jediného profilu zákazníka v reálném čase. S nástrojem Tableau tak lze všechna data o zákaznících společnosti vizualizovat, aby uživatelé mohli snadněji zkoumat a nacházet potřebné informace. Data Cloud také podporuje sdílení dat v nulové kopii, což znamená, že uživatelé mohou virtualizovat data Data Cloud v jiných databázích, takže jsou okamžitě k dispozici komukoli. A nyní díky Instant Analytics, nové funkci v Data Cloud pro Tableau, mohou uživatelé analyzovat a vizualizovat jakákoli data Data Cloud živě uvnitř Tableau a dotazovat se na miliony záznamů jediným kliknutím.

„Generativní umělá inteligence je jednou z nejvíce transformujících technologií našeho života – zvyšuje produktivitu lidí a firem po celém světě,“ řekl Ryan Aytay, prezident a generální ředitel společnosti Tableau. „Tableau GPT a Tableau Pulse společně s Data Cloud poskytují zákazníkům analytické prostředí nové generace, které každému uživateli umožňuje rychleji činit lepší rozhodnutí na základě relevantních dat, a přináší tak sílu dat a analytiky všem.“