Společnost Lenovo představuje nové špičkové technologické nástroje a důležité doplňky navržené tak, aby posílily dynamické potřeby dnešních koncových uživatelů. Nový monitor, software a příslušenství posílí pozici pracovníků ve vzdáleném či hybridním pracovním režimu a zároveň pomohou řešit výzvy, kterým podniky čelí při digitalizaci napříč odděleními. Výzkum společnosti Lenovo ukázal, že správa vzdálené pracovní síly a globálních týmů zůstává i nadále hlavní výzvou pro všechny CIO.1 Z toho důvodu v sobě nově představená zařízení spojují působivý výpočetní výkon, pohlcující 3D funkce a pokročilé zabezpečení.

  • Pro profesionální tvůrce obsahu, kteří vyžadují pohlcující 3D vizualizaci, je určen nový ThinkVision 27 3D Monitor – ohromující 27palcový monitor kompatibilní s 2D/3D programy. Bez nutnosti využití speciálních brýlí nabídne dokonalé 3D efekty a sledování pohybu očí v reálném čase.
  • Nové headsety Lenovo Wired VOIP Headset a Lenovo Wired ANC Headset Gen 2 jsou vysoce kvalitním audio řešením pro profesionály v hybridním pracovním prostředí. Tato základní produktová řada náhlavních kabelových headsetů nabízí potlačení hluku, prodlouženou výdrž baterie a kompatibilitu s oblíbenými konferenčními platformami.
  • Pro vzdálenou práci a na podporu snahy o udržitelnost je určen cloudový software Lenovo Device Manager, který přináší vylepšené nové funkce včetně komplexního řešení správy energie založeném na umělé inteligenci. Firemním uživatelům tak pomůže efektivně spravovat celou flotilu zařízení a optimalizovat spotřebu energie.
  • Novou řadu produktů uzavírá výběr pohodlných doplňků – batoh Lenovo ThinkPad Professional 16inch Backpack Gen 2 a brašny ThinkPad Professional 16inch a 14inch Topload Gen 2.

Ve stále dynamičtějším hybridním pracovní prostředí s vyšším podílem práce na dálku už není pojem „univerzálních technologických řešení“ životaschopný. Výzkum ukazuje, že více než polovina2 CIO manažerů investuje do digitální transformace, ve které zaměstnavatelé i zaměstnanci hledají ty správné technologické nástroje, které nejen splňují minimální požadavky, ale mohou poskytnout i flexibilitu a pohodlí, což v konečném důsledku povede k vyšší produktivitě a rychlejší spolupráci,” řekl Johnson Jia, senior viceprezident globálního inovačního centra sekce Intelligent Devices Group ve společnosti Lenovo. „Nová zařízení a software, které dnes představujeme, jsou integrálními prvky jednotného ekosystému, který využívá silný výpočetní výkon, pohlcující vizualizaci a adaptivní software. Společně otevírají možnosti toho, co může technika udělat pro lepší samostatnou i týmovou práci.”

ThinkVision 27 3D monitor: Ohromující 27palcový 3D a 2D kompatibilní monitor

S tím, jak se naše práce i osobní životy více přesouvají do digitální sféry, posunula kombinace výkonné zobrazovací, výpočetní a výrobní technologie 3D ekosystém do vzrušující nové fáze. Mezi tvůrci obsahu a profesionály roste potřeba realističtější spolupráce na dálku a efektivnějšího procesu vytváření 3D obsahu, od 3D grafického designu a 3D her až po 3D videa. Odpovědí na tyto požadavky je ThinkVision 27 3D monitor, průkopnický 27palcový monitor, který nabízí 2D/3D kompatibilitu bez nutnosti použití speciálních brýlí. Tento monitor je navržen pro pohlcující tvorbu, připojení a spolupráci.

 

ThinkVision 27 3D monitor ve svém těle spojuje pohlcující vizuální zážitek se snadným používáním. Poskytuje podmanivý 3D zážitek bez potřeby použití speciálních 3D brýlí. Jeho přepínatelná lentikulární čočka spárovaná se systémem pro sledování očí v reálném čase vytváří dojem plynulého pohybu a nabídne přirozenější zážitek ze sledování 3D obsahu.

ThinkVision 27 3D monitor může dramaticky zvýšit produktivitu uživatelů díky nižším nárokům na dodatečný výpočetní výkon pro 3D renderování. Zároveň přináší konzistentní uživatelský zážitek ve 2D i 3D režimu. Přesnost 4K rozlišení v kombinaci s profesionální duální 99% přesností barev (DCI-P3, Adobe RGB) činí z tohoto monitoru ideální nástroj pro profesionální tvůrce obsahu. 3D monitor promítá od očí uživatele dva nezávislé obrazy, takže každé oko vidí objekt z trochu jiného úhlu. Tento proces poskytuje ostré stereo vidění a vnímání hloubky v přirozené a účinné stereoskopické vizualizaci. ThinkVision 27 3D monitor je také vybaven vestavěnými reproduktory a bohatými možnostmi připojení včetně USB-C dokovací stanice a podpory modulární kamery, což poskytuje rozšířenou funkčnost a snadné nabíjení.

 

V kombinaci se softwarem 3D Explorer tvoří nový 3D monitor ucelený ekosystém pro 3D tvorbu i sledování 3D obsahu. Toto řešení nabízí uživatelům snadnou platformu pro přístup ke všem jejich 3D aplikacím3 spolu se schopností optimalizovat práci a pohodlí a zároveň zlepšit kontrolu a efektivitu. Platforma 3D Explorer nabídne tvůrcům užitečné nástroje jako je 3D přehrávač videí a souborů s 3D efekty, podpora softwaru pro design a produktivitu, a sadu vývojových nástrojů (SDK) pro vývojáře 3D aplikací. Nové funkce se budou časem i nadále upgradovat, aby vylepšily a rozšířily 3D zážitek, posouvaly hranice digitální 3D interakce a zároveň vytvářely bránu do živého a rozšiřujícího se 3D ekosystému.

Profesionální headsety Lenovo : Soustřeďte se a spolupracujte odkudkoliv

Zkušení zaměstnanci nadále potřebují lepší zvukové zážitky pro připojení a koncentraci, protože tito zaměstnanci pracují kdekoliv – v hlučné kanceláři, doma i kdekoliv mezi tím. Nové profesionální headsety Lenovo s mimořádnou kvalitou zvuku a vysokým komfortem při používání jsou navrženy pro hybridní pracovní svět plný konferenčních hovorů. Jsou certifikovány pro Microsoft Teams a Zoom a optimalizovány pro další vybrané přední platformy. Lenovo Wired VOIP Headset a Lenovo Wired ANC Headset Gen 2 sdílejí konzistentní design a jsou vybaveny inline ovládacím panelem pro snadnější použití. Jejich USB-C konektor (s USB-A adaptérem) nabízí větší kompatibilitu a vyměnitelné náušníky zvyšující uživatelský komfort. Zároveň upřednostňují aktivní potlačení okolního rušivého hluku.

 

Lenovo Device Manager: Posílení práce na dálku pomocí vylepšených funkcí správy energie

Společnost Lenovo rozšiřuje možnosti svého softwaru Lenovo Device Manager. Toto řešení pro rychlé nasazení zařízení, které je kompletně umístěné v cloudu, je navrženo tak, aby umožnilo firmám efektivní správu jejich zařízení. Mezi nejnovější škálovatelná vylepšení patří bezpečnější vzdálené skenování zařízení a aktualizace Windows BIOS, ovladačů a firmwaru, spolu s možnostmi centralizované správy napájení pro všechna firemní zařízení.

 

Funkce správy napájení budou v Lenovo Device Manager zpřístupněny postupně a jsou nyní pohodlně složeny do jedné stránky. Počáteční fáze umožňuje správu vhodných počítačů se systémem Windows či SmartEdge. Pro zařízení Lenovo ThinkPad bude navíc představena funkce PeakShift pro automatické přepínání napájení na baterii. V následujících fázích bude Lenovo Device Manager doplněn o funkci Power Management (konfigurace nastavení režimu spánku/hibernace) a widget Dashboard, který je poháněn umělou inteligencí a představuje komplexní řešení správy energie.

Abychom nadále pomohli firmám chápat jejich vzorce spotřeby energie a najít potenciální způsoby úspory nákladů, nabídne Lenovo Device Manager pravidelnou zprávu o úsporách nákladů na energii vyplývající z plánovaného používání a operací řízení spotřeby. Systém využívá schopnosti umělé inteligence a umožňuje každému zařízení přijímat optimalizované operace řízení spotřeby.

Batoh ThinkPad Professional 16inch Backpack Gen 2

Nový batoh ThinkPad Professional Gen 2 je vyroben z vysoce kvalitních lehkých materiálů, přičemž 70 % vnějšího materiálu je vyrobeno z recyklovaného polyethylentereftalátu (PET). Batoh je navržen tak, aby byl notebook a příslušenství ve větším bezpečí a vždy dobře organizované. Prostorná hlavní kapsa a vyhrazená polstrovaná přihrádka pojme notebook o velikosti až 16 palců. Čtyři další kapsy udrží nezbytnosti uspořádané a inteligentní slot pro kabel umožňuje nabíjení na cestách4. O snadnou přepravu se postará popruh pro připnutí k zavazadlu.

 

Brašna ThinkPad Professional 16inch a 14inch Topload Gen 2

Nové brašny poskytují lehký a odolný způsob přenášení notebooku a základního příslušenství bez nutnosti nošení velkého batohu. Brašny v 16palcovém a 14palcovém provedení jsou vyrobeny z udržitelnějších prémiových materiálů, přičemž vnější látka je vyrobena z 89% a 88% recyklovaného PET materiálu. Obě brašny nabízí několik kapes pro efektivní uspořádání, polstrovaný ramenní popruh a popruh na zavazadla, který lze snadno propojit s palubním zavazadlem. 16palcová verze obsahuje kromě samostatné přihrádky na notebook také velkou hlavní přihrádku a přidává slot pro chytrý kabel a nabíjení na cestách.4

 

Nově získají uživatelé propojením chytrého telefonu Lenovo ThinkPhone od společnosti Motorola s jakýmkoliv monitorem Lenovo prostřednictvím USB-C kabelu5 přístup k funkcím služby Windows 365 cloud6, díky čemuž mohou využívat celou sadu aplikací společnosti Microsoft, ať už pracují kdekoliv. Cílem těchto řešení je posunout profesionální pracovní prostor kupředu, inspirovat a podporovat spolupráci tím, že doplní způsob, jakým firmy a jednotlivci v moderní době pracují, o nové možnosti.

Cena a dostupnost7

  • Lenovo ThinkVision 27 3D Monitor bude na vybraných trzích dostupný od února 2024 s očekávanou cenou od 74 999 Kč včetně DPH.7
  • Lenovo Wired VOIP Headset bude dostupný od října 2023 s cenou od 1 299 Kč včetně DPH.7
  • Lenovo Wired ANC Headset Gen bude dostupný od října 2023 s cenou od 3 299 Kč včetně DPH.7
  • Software Lenovo Device Manage je aktuálně dostupný v Severní a Latinské Americe a Číně za cenu $12 za zařízení a rok. V regionu EMEA bude dostupný od listopadu 2023. 7
  • Batoh Lenovo ThinkPad Professional 16inch Backpack Gen 2​ bude dostupný od prosince 2023 za cenu od 2 099 Kč včetně DPH.7
  • Brašny Lenovo ThinkPad Professional 16inch a 14inch Topload Gen 2 budou na trhu dostupné od prosince 2023 za cenu od 1 999 Kč s DPH, respektive 1 399 Kč s DPH.7

Produktové specifikace

Lenovo ThinkVision 27 3D Monitor
Displej Velikost 27 palců
Panel IPS 3stranný téměř bezrámečkový (NearEdgeless)
2D rozlišení 3840 x 2160
3D rozlišení 1920 x 2160
3D FoV / vzdálenost 40 / 60-100 cm
Jas (2D / 3D tvp.) 310 nitů
Povrch Antireflexní
CR 1000:1
3D technologie Přepínatelná lentikulární čočka se sledováním očí
Barevný gamut 99% DCI-P3, 99% Adobe RGB, 100% sRGB, 100% BT 709
Přesnost barev Tovární kalibrace přibližně ∆E<2 u DCI-P3, Adobe RGB
Obnovovací frekvence 60Hz
Konektivita Porty 2x HDMI 2.1 (TMDS)

1xDP1.4

USB Type-C® (HBR3)

RJ45

Audio Out

USB Hub Upstream: 1 x USB 3.2 Gen 1 (by USB Type-C)

Downstream: 5 x USB 3.2 Gen 1 (1 by Type-C)

USB-C PD Až 100W
Podpora MC60 Ano
Další Speciální funkce Tovární kalibrace barev pro 3D Explorer
Kabely DP, USB Type-C, HDMI, USB, zdroj
Balení Buničinové polštářky
Systém Minimální požadavky na PC Intel® Core™ i5 7400/3.00GHz; NVIDIA® GeForce® GTX 1050; 16GB DDR5
Podpora OS Minimální požadavky: Windows 10 64-bit
Lenovo Wired VoIP Headset
Audio Velikost reproduktoru 32mm
Citlivost 86 dBSPL při 1mW – 1kHz
Maximální vstupní výkon 30 mW
Frekvenční rozsah 20 Hz – 20 kHz
Šířka pásma – Režim Hudba Širokopásmové
Šířka pásma – Režim Mluvení Plná šířka pásma
Mikrofon 1 Jednosměrný mikrofon
Citlivost mikrofonu -40 dBV/Pa při 1 kHz
Frekvenční rozsah mikrofonu 100 Hz – 8 Khz
Konektivita Rozhraní USB-C a USB-A (přes převodník USB-C na USB-A)
Délka kabelu Z headsetu do ovládacího panelu: 60cm

Z ovládacího panelu k USB-C konektoru: 118cm

Design Rozměry balení 192mm x 227mm x 75mm
Váha Headset s kabelem: ~140g

Balení: ~ 405g

Vzhled Tlačítko hlasitosti +-

Tlačítko Teams / tlačítko pro zavěšení hovoru

Tlačítko pro ztlumení/zapnutí mikrofonu

LED indikace na ovládacím panelu:

  • Ztlumení/zapnutí zvuku
  • Upozornění na zprávy v Teams
  • Upozornění na hovory v Teams
Další Certifikace Microsoft Teams

Zoom

Záruka 2 roky
Lenovo Wired ANC Headset Gen 2
Audio Velikost reproduktoru 32mm
Citlivost 86 dBSPL při 1mW – 1kHz
Maximální vstupní výkon 30 mW
Frekvenční rozsah 20 Hz – 20 kHz
Šířka pásma – Režim Hudba Širokopásmové
Šířka pásma – Režim Mluvení Plná šířka pásma
Mikrofon 1 mikrofon pro mluvení, 2 mikrofony pro aktivní potlačení hluku (ANC)
Citlivost mikrofonu -40 dBV/Pa při 1 kHz
Frekvenční rozsah mikrofonu 100 Hz – 8 Khz
Konektivita Rozhraní USB-C a USB-A (přes převodník USB-C na USB-A)
Délka kabelu Z headsetu do ovládacího panelu: 60cm

Z ovládacího panelu k USB-C konektoru: 118cm

Design Rozměry balení 188mm x 227mm x 75mm
Váha Headset s kabelem: ~145g

Balení: ~ 416g

Vzhled Tlačítko hlasitosti +-

Tlačítko Teams / tlačítko pro zavěšení hovoru

Tlačítko pro ztlumení/zapnutí mikrofonu

Aktivní potlačení hluku (ANC) On/Off

LED indikace na ovládacím panelu:

  • Ztlumení/zapnutí zvuku
  • Upozornění na zprávy v Teams
  • Upozornění na hovory v Teams
Další Certifikace Microsoft Teams

Zoom

Záruka 2 roky

 

 

1 The Resilient CIO: Globální studie společnosti Lenovo mezi CIO 2023

2 Výzkum PwC Pulse, Srpen 2022

3 Dostupnost a možnost aplikací se mohou lišit podle geografické polohy.

4 Pro nabíjení je vyžadována samostatná baterie / powerbanka.

5 Je vyžadován USB-C kabel s podporou videa nebo USB-C-to-HDMI adaptér; TV nebo monitor musí mít HDMI port nebo USB-C video-in port.

6 Vyžaduje cloudové předplatné Windows 365.

7 Ceny nemusí zahrnovat daň a nezahrnují dopravu nebo její možnosti a mohou se změnit bez předchozího upozornění; platí další podmínky. Ceny prodejců se mohou lišit. Data naskladnění a barevné možnosti se mohou lišit podle geografické polohy a produkty mohou být dostupné pouze na vybraných trzích. Všechny nabídky závisí na dostupnosti. Společnost Lenovo si vyhrazuje právo kdykoliv bez upozornění změnit nabídku produktů, funkce a specifikace.